penta.ir

خانه

penta.ir
penta.ir

آنچه باید برای ثبت شرکت بدانیم

ثبت شرکت چه موارد حقوقی و مهمی دارد که استارتاپ‌ها باید به آن توجه کنند؟ این سوالی است که بسیاری از بنیان‌گذاران استارتاپ به ما می‌پرسند. ما با توجه به تجربه‌های خود از همکاری با استارتاپ‌ها، در این مقاله به برخی از این سوالات رایج پاسخ می‌دهیم و نکات کلیدی را برای شما بیان می‌کنیم.

۲- چه زمانی باید برای کسب‌وکار استارتاپ‌مان ثبت شرکت کنیم؟
این پرسش را نمی‌توان به صورت یکسان برای همه استارتاپ‌ها پاسخ داد. ثبت شرکت باعث ایجاد تعهدات و الزامات قانونی مثل مسائل مالیاتی و بیمه‌ای برای سهامداران و هیئت مدیره می‌شود. پس شاید بهتر باشد که استارتاپ‌هایی که هنوز در مرحله اولیه شکل‌گیری ایده و تشکیل تیم هستند و هنوز سازوکارهای اصلی و بنیادین آنها را تعیین نکرده‌اند، فعلا از ثبت شرکت خودداری کنند. همچنین گاهی اوقات اعضای استارتاپ قطعی نشده‌اند و توافقات نهایی صورت نگرفته‌است، در این حالت ثبت شرکت مشکلاتی را برای خروج یا ورود افراد به سهامداران استارتاپ به وجود می‌آورد
 
۳- ثبت شرکت چه مسئولیت‌های قانونی برای بنیان‌گذاران استارتاپی دارد؟

شما با ثبت شرکت، یک شخصیت حقوقی می‌سازید که باید قوانین و الزامات مربوط به آن را رعایت کنید. این الزامات شامل مسئولیت‌های هیئت مدیره، مدیرعامل و بازرسان و همچنین مسئولیت‌های مالیاتی و بیمه‌ای برای شرکت هستند. شما باید پرونده مالیاتی تشکیل دهید و کد اقتصادی بگیرید و سپس دفاتر قانونی را دریافت و تکمیل کنید و مالیات بر سرمایه ثبتی را پرداخت کنید. همچنین باید اظهارنامه‌های عملکرد و مالیات بر ارزش افزوده را ارسال کنید و در نهایت مالیات قانونی را پرداخت کنید. این موارد را مشاوران مالی و مالیاتی بهتر می‌توانند توضیح دهند.

علاوه بر این، شما باید کد کارگاهی بگیرید و پرونده نزد سازمان تامین اجتماعی تشکیل دهید و پرسنل خود را بیمه کنید. این امور همه جزء وظایف هیئت مدیره و مدیرعامل استارتاپ هستند که قانون‌گذار برای عدم رعایت آنها ضمانت‌اجرایی تعیین کرده‌است. البته با کمک گرفتن از مشاوران مالی و مالیاتی، این امور به راحتی قابل انجام هستند و نباید نگران آنها باشید

 
۴- برای ثبت شرکت به کجا مراجعه کنیم؟

شما باید از طریق سامانه اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری، مراحل ثبت شرکت را بصورت آنلاین انجام دهید. اما برای کار با این سامانه، باید با اصطلاحات حقوقی آشنا باشید. مثلا باید بدانید بازرس، اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل چه کسانی هستند و چه شرایط، تعهدات و وظایفی دارند. همچنین باید بدانید فرق بین اساسنامه و اظهارنامه ثبت، صورت‌جلسات مختلف و … چیست. البته اینها فقط بخشی از سوالات استارتاپ‌ها هستند.

برای همین در شتابدهنده دیموند، استارتاپ‌ها نیازی به درگیر شدن با فرآیندهای قانونی و اداری ثبت شرکت ندارند و دپارتمان حقوقی شتابدهنده همه این کارها را برای آنها انجام می‌دهد. مثلا دپارتمان حقوقی شتابدهنده پنتا اینوگلکسی، اساسنامه شرکت را با توافقات قرارداد مشارکت و سرمایه‌گذاری هماهنگ می‌کند.

ما را با دوستان خود به اشتراک بگذاريد